Implanturile dentare reprezintă cea mai bună soluție pentru dinții pierduți. Lipsa de igienă orală sau o igienă orală precară, acumularea de placă bacteriană și tartru, cariile dentare și bolile gingivale sunt unele dintre principalele motive pentru pierderea dinților.
Implanturile dentare constă într-o rădăcină dentară artificială plasată în maxilar, care creează o fundație și o structură permanentă și puternică pentru un dinte de înlocuire. Un implant diferă de alte opțiuni de înlocuire a dinților, deoarece nu înlocuiește doar dintele, ci și rădăcina. Dacă specialistul în endodonție observă că nu poate salva dintele nici măcar cu un tratament de canal, îți va propune extragerea dintelui afectat și înlocuirea lui cu un implant dentar.
Care sunt beneficiile unui implant dentar?
Implanturile dentare au mai multe beneficii. Aceștia pot ajuta în primul rând la creșterea stimei de sine și acționează ca și dintele/dinții naturali. Mai mult decât atât, un implant dentar ajută la susținerea sănătății tale orale generale, ajută la susținerea vorbirii, a confortului și a abilităților tale de mestecat. Iată și alte beneficii ale unui implant dentar:
Când se recomandă un implant dentar?
Implantul dentar este cea mai bună soluție pentru dinții lipsă. Mulți optează pentru proteze dentare sau punți pentru că reprezintă o variantă mai ieftină, însă beneficiile nu se pot compara. Vorbește cu medicul tău despre aceste opțiuni și alege-o pe cea mai bună!
Protezele dentare slăbite creează un real disconfort pacientului. Mulți au trecut și prin situații stânjenitoare pentru că le-a căzut proteza în timp ce încercau să mănânce sau să vorbească. Același lucru se poate întâmpla și cu punțile dentare. Implanturile dentare pot rezolva această problemă.
Dacă un dinte se infectează, fie poate fi salvat prin anumite proceduri, fie trebuie scos. Dacă ai fost la dentist și ți-a spus că infecția este prea gravă și că dintele nu poate fi salvat, poate fi momentul bun să îți pui un implant dentar.
În această situație ai două opțiuni – fie alegi o coroană dentară, fie un implant dentar. Ideal ar fi ca dintele natural să poată fi păstrat, însă dacă dintele s-a rupt sub linia ginigvală sau are pulpa dentară deteriorată, s-ar putea să nu mai existe nicio soluție decât extragerea dintelui și inserarea unui implant dentar.
Așadar, dacă ai probleme cu un dinte, sfatul nostru este să mergi la medicul stomatolog pentru un consult și pentru stabilirea unui tratament personalizat. Implantul dentar este văzut de mulți pacienți drept o opțiune costisitoare, însă este și cea care îți aduce cele mai multe beneficii.