Căderea părului iarna – cauze și remedii

Pe parcursul anului, organismul uman se confruntă cu multe schimbări atmosferice și nenumărați factori de stres și reacționează în consecință.

Căderea părului iarna – cauze și remedii

Una dintre cele mai comune reacții este căderea părului. Acest fenomen este întâlnit la majoritatea oamenilor, fără a ține cont de vârstă sau sex. Descoperă mai multe despre cauzele căderii părului și cum poți trata sau preveni eficient această afecțiune.

De ce ne cade părul mai mult iarna?

Cu siguranță și tu ți-ai pus această întrebare în momentul în care ai observat tot mai mult păr căzut la baie sau pe peria cu care te piepteni. Ei bine, află că pe parcursul sezonului rece, tot organismul suferă modificări și are anumite nevoi mai speciale, motiv pentru care și creșterea părului este afectată.

Deoarece pe timpul iernii scade expunerea la lumină naturală, iar durata activităților în aer liber este considerabil diminuată, apar dereglări hormonale, cu precădere la femei. Acest factor este unul major, având printre consecințe și căderea accelerată a părului.

 Un alt agent cu un impact considerabil în căderea părului pe timpul iernii este carența de vitamine. Pentru că rutina zilnică este afectată de starea de „hibernare' specifică perioadei reci, obiceiurile alimentare suferă schimbări majore. Acest lucru duce adesea la dezechilibru și lipsa vitaminelor importante din organism.

De asemenea, lipsa hidratării are printre efecte pierderea hidratării și strălucirii părului. Acesta rămâne fără luciu și se rupe mult mai repede, ceea ce duce la pierderea mai multor fire de păr. 

Pe lângă factorii de natură biologică, există și factori mecanici care contribuie la căderea părului, precum coafatul excesiv sau purtarea căciulii. Presiunea aplicată firelor de păr le slăbește rezistența și acestea se rup mult mai ușor.

Care sunt beneficiile Forcapil pentru păr?

Dacă ai aflat care sunt principalele cauze care determină căderea părului pe timpul iernii, trebuie să știi și cum să le combați. Produsul cel mai folosit și îndrăgit de femei este Forcapil pentru păr. Acesta este un produs special creat pentru a preveni căderea părului cauzată de stres, de schimbările hormonale, de schimbările de sezon, dar și de alți factori externi. În plus, eficiența sa este datorată complexului de aminoacizi, vitamine și zinc, substanțe ce contribuie la sănătatea scalpului. Produsul este făcut din ingrediente naturale și nu provoacă reacții adverse. 

Principalele beneficii asupra organismului sunt:

  • Promovează creșterea părului nou;
  • Mărește rata de creștere a firelor de păr;
  • Îmbunătățește rezistența părului.

Ce alte remedii și cosmetice naturale folosim pentru un păr sănătos?

Pentru a avea un păr sănătos și bogat, este necesar ca întreaga rutină de îngrijire să fie adaptată tipului de păr și nevoilor sale. Pentru a te asigura că nu îți agresezi scalpul cu prea multe substanțe care ar putea fi dăunătoare, este indicat să alegi produse naturiste pentru îngrijire. Desigur, există o multitudine de asemenea produse pe piață, iar întrebarea este cum știm ce să folosim. Iată câteva sfaturi care să te ghideze spre a lua decizia corectă de cumpărare în ceea ce privește cosmeticele naturale:

  1. Testează orice produs înainte de utilizare. Folosește o cantitate mică de produs pe o porțiune restrânsă pentru a verifica dacă ai vreo alergie sau intoleranță la unul dintre ingredientele pe care le conține. În acest mod te protejezi de o posibilă reacție alergică generalizată;
  2. Cea mai importantă etapă din îngrijirea părului este spălarea. Trebuie să folosești întotdeauna un șampon din ingrediente naturale, adecvat tipului tău de păr. Este indicat să alegi un produs care are la bază extracte din plante, vitamine și minerale;
  3. Nu uita să utilizezi balsam de păr la fiecare spălare, acesta îți va menține părul hidratat și va diminua ruperea sa. Atenție! Folosește șampon și balsam de păr din aceeași gamă;
  4. Folosește mască de păr , dacă ai părul uscat. Alege o mască din ingrediente naturale pe care să o aplici cu regularitate pe lungimile părului;
  5. Utilizează o loțiune pentru păr care să îți protejeze și să îți întărească firele și care să stimuleze creșterea unora noi;
  6. Folosește un ulei de protecție termică înainte de a-ți supune părul temperaturilor ridicare, cum este cazul uscătorului de păr, periei rotative, ondulatorului sau a plăcii de îndreptat;
  7. Un lucru foarte important este să folosești corect produsele de îngrijire. Citește si respectă întotdeauna instrucțiunile inscripționate pe ambalaj. De asemenea, nu folosi produsele după data de expirare indicată pe ambalaj. Acestea ar putea fi alterate și ți-ar putea afecta părul. 
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial