Brioșe cu Afine: Rețeta Boromir de Muffins Pufoase

Gustul unor pufoase brioșe cu afine îți încântă simțurile de fiecare dată, indiferent de ocazia pentru care le-ai preparat.

Savurate dimineața la micul dejun, aceste delicii completează perfect cafeaua sau ceaiul preferat. Iar dacă vrei să îi răsfeți pe cei dragi în zilele speciale cu aromele și texturile lor bogate, nu trebuie decât să pregătești și un frosting festiv sau o glazură catifelată. 


Rețeta noastră simplă de muffins cu afine este cât se poate de rapidă și delicioasă. Brioșele preparate cu Făina albă superioară Boromir capătă o textură tare pufoasă, ce se îmbină armonios cu aroma dulce-acrișoară a fructelor de pădure. Pentru mai multă inspirație ți-am pregătit și câteva idei de topping-uri de cupcakes pline de farmec în cazul în care vrei îți uimești invitații. 

Brioșe gustoase cu diferite fructe 

Afinele cu gust dulceag, potrivit de acrișor, merg numai bine cu aroma de vanilie ce îmbogățește textura brioșelor. Pufoșeniile tale pot fi umplute și cu alte fructe mici pe placul tău. 


Poți alege dintre coacăzele roșii sau negre, căpșuni, vișine, cireșe, struguri, zmeură sau un mix de fructe de pădure. Dacă vrei să încerci și alte combinații, umple brioșele cu bucățele de caise, piersici, banane sau mere. 

Pentru rețeta de muffins cu afine, am folosit esență de vanilie, însă aluatul de brioșe poate fi aromatizat și cu alte ingrediente precum esența de cocos sau migdale, zeama de lămâie sau portocale, dar și mirodenii: scorțișoară și nucșoară. 

Pe lângă afine, merge să adaugi în aluat și nuci macadamia, fulgi de migdale sau alune de pădure. În felul asta te vei bucura de mai multe texturi. 

Savoarea fructelor de pădure se potrivește și cu gustul intens de ciocolată, așa că dacă te încântă ideea, poți pune atât afine, cât și fulgi de ciocolată. 

În funcție de textura pe care o preferi, poți folosi pentru aluat iaurt, smântână sau unt. Noi am adăugat iaurt, și astfel am obținut brioșe cu o textură mai fragedă. 


Folosind smântână în aluat, vei scoate din cuptor niște minunății pufoase și tare moi. Pentru o textură ușor umedă la interior, integrează în rețetă untul gras nesărat. 

Brioșe cu afine: ce frosting sau glazură folosim? 

Ca să pregătești un frosting minunat pentru brioșele cu afine, poți folosi cremă de brânză, unt și gem de fructe de pădure. Dacă vrei să aibă un gust mult mai acrișor, înlocuiește gemul cu un amestec de suc și zeamă de lămâie, pe care îl completezi cu esență de vanilie. 


Pune câteva boabe de afine peste frosting și apoi adaugă frunzulițe de mentă. Un decor simplu și încântător! Și glazura fină de lămâie, ciocolată sau vanilie învăluie brioșele cu afine într-o savoare irezistibilă. Este perfectă pentru cei care nu preferă cremele pufoase. 

Sfaturi de preparare pentru muffins cu afine 

Brioșele cu afine se prepară foarte ușor, însă este important să ai grijă la câteva lucruri când te apuci de gătit. Te sfătuim să nu insiști prea mult când amesteci ingredientele lichide cu afinele și ingredientele uscate. Ca să aibă textura potrivită, amestecă în aluat doar cât să se incorporeze bine toate ingredientele.


Poți folosi atât afine proaspete cât și congelate. Afinele congelate nu trebuie dezghețate întrucât zeama lor va da aluatului o culoare albăstruie. Iar dacă folosești afine fresh, trebuie să ai grijă când amesteci în aluat. 

Făina Boromir, perfectă pentru brioșele pufoase 

Din Făina superioară Boromir obții cele mai pufoase brioșe. În prepararea făinii, am folosit doar boabe de grâu de o calitate excelentă, astfel încât să confere un gust unic mâncărurilor tale. 

Din ea poți pregăti ușor și o plăcintă țărănească cu mere după rețetă de pe blog. Află de acolo și cum obții prăjituri pline de savoare din cel mai bun Mălai Boromir


Găsești Făina Boromir la un click distanță pe boromirmarket.ro, alături de alte produse de cea mai bună calitate. Tot în magazinul nostru online te așteaptă și bunătăți gata preparate precum prăjituri artizanale, salam de biscuiți, fursecuri cu unt, cărora li se alătură multe alte delicii pentru 

fiecare gust. 

Ingrediente brioșe cu afine 

• 1 ou mare 

• 260g Făină albă superioară Boromir 

• 240ml iaurt 

• 80ml ulei 

• 1 linguriță esență de vanilie 

• 100g zahăr alb 


• 1 1/4 lingurițe praf de copt 

• 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 

• 1/4 linguriță sare

 • 190-290g afine proaspete sau congelate

Mod de preparare brioșe cu afine 

PASUL 1 

Pentru început, combină cu telul într-un bol ingredientele lichide: oul, uleiul, esența de vanilie și iaurtul. Merge să alegi din mai multe tipuri de iaurt, fie că preferi unul gras sau altul cu mai puțină grăsime. 

PASUL 2 

În alt bol amestecă bine ingredientele uscate: zahărul, Făina Boromir, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea. 


PASUL 3 

Amestecă afinele fresh sau congelate cu ingredientele uscate. Pentru ca aluatul să nu se păteze, nu dezgheța afinele congelate. Le poți pune direct așa ca să nu mai lase zeamă. 

PASUL 4 

Adaugă compoziția lichidă peste cea obținută mai sus, după care trebuie să amesteci cu o spatulă. Ai grijă să nu insiști prea mult; trebuie să amesteci ușor doar cât să se încorporeze foarte bine toate ingredientele. 

Întrucât textura aluatului obținut este destul de consistentă, folosește o lingură sau cupa pentru înghețată ca să pui aluatul în formele de brioșe. 

PASUL 5 

Preîncălzește cuptorul la temperatura de 190 de grade C și lasă brioșele cu afine la rumenit timp de 15-20 minute. Poți unge formele de brioșe din tavă cu puțin unt sau ulei după cum preferi. Înainte de a le scoate din forme, trebuie să le lași la răcit timp de 10 minute. Dacă vrei să le transformi în cupcakes, îmbracă-le într-un frosting cremos sau acoperă-le cu o glazură fină pe gustul tău. 

Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial