Masajul ne-a invadat viața de zi cu zi și este disponibil la nesfârșit: revigorant sau ultra-blând, cu mâinile sau cu accesorii, în ținuta lui Adam sau îmbrăcat, așezat sau culcat… Masajele au efecte benefice incontestabile, pe care să încercăm să le descifrăm.
În alte civilizații decât a noastră, masajul a fost dovedit de mult timp. Este chiar o parte integrantă a anumitor medicamente tradiționale, cum ar fi în Japonia sau China. Un masaj era considerat un tratament terapeutic, oferit doar de kinetoterapeuți sportivilor profesioniști sau persoanelor grav bolnave. De mai bine de 20 de ani, un masaj București (și starea de bine în general) a fost democratizat și popularizat.
Terapia prin masaj, sub toate formele sale, face acum parte din rutina noastră de confort, bunăstare și sănătate. Există o multitudine de tehnici de masaj și masaje pentru toate vârstele și toate ocaziile. Multe studii foarte serioase au demonstrat importanța virtuților și efectelor benefice ale unui masaj bun. Atenție, acesta trebuie bine executat.
Mai întâi, să aruncăm o privire asupra pielii tale. Este alcătuită dintr-un număr inimaginabil de terminații nervoase. În timpul unui masaj, terminațiile ultra-sensibile se vor mișca și vor difuza doar unde bune în întregul corp. O vedem bine, chiar și la un sugar, o simplă mângâiere poate reduce plânsul, o palpare ușoară poate calma o durere de stomac. Deci, ce zici de un masaj bun! Ajută corpul tău să se umple de senzații plăcute.
Apoi, masajul are acțiunea de a elibera hormonii „buni'. Hormonii sunt conducătorii emoțiilor tale. Sub stres, organismul produce cortizol, hormonul stresului. Masajul, rar experimentat ca o situație stresantă, va acționa asupra producției de serotonină, hormonul bunăstării și va reduce producția de cortizol. Este pur și simplu chimic: nu poți lupta împotriva virtuților terapiei prin masaj!
Masajul oferă beneficii fizice și psihologice. Organismul tău este un întreg și totul este conectat. Dacă starea ta fizică este deplorabilă, este rar ca starea ta psihologică să fie la vârf, iar inversul este la fel de adevărat. Dacă ai dureri de spate, sunt șanse să fii într-o dispoziție sumbră.
Cu toții ne dorim și avem nevoie de masaje! În următoarea ședință de masaj din spa București, ține minte aceste câteva sfaturi pentru a prelungi beneficiile masajului și a păstra senzațiile bune. Explicație!
Întotdeauna apă, nimic altceva decât apă. După un masaj, corpul tău trebuie să se hidrateze. După cum am menționat mai sus, masajul îmbunătățește circulația sanguină și limfatică și permite astfel eliminarea toxinelor. Pentru a produce această eliminare, bea apă fără ezitare.
Și da după un masaj ar trebui să eviți să te întorci la muncă sau să faci activitate. Încearcă să te bucuri de starea ta de relaxare și plăcere. Ascultă-ți corpul și respectă-ți sentimentele. Idealul pentru cei care pot, este să te întorci acasă liniștit, să savurezi momentul, să nu faci nimic și să dai frâu liber tuturor dorințelor tale.
Atenție, nu vorbim aici de masă, ci mai degrabă de a mușca un măr, de a gusta câteva fursecuri sau migdale. Masajul îți influențează sistemul circulator, poate influența și sistemul digestiv, de unde aceasta senzație la unele persoane de pierdere de energie. Corpul tău îți va spune de ce are nevoie.