Dormitorul este camera cu cel mai mare impact asupra stării de spirit. Până la urmă, aici ne începem și încheiem fiecare zi.
De aceea, ar trebui amenajat astfel încât să ne aducă mereu zâmbetul pe buze, să ne calmeze în momentele stresante și să ne inspire. Ți-am pregătit în acest articol 5 idei practice pentru un dormitor modern pentru care nu trebuie să cheltui mulți bani.
În prezent, dormitoarele se caracterizează prin simplitate, confort, spațiu liber, linii clare și un număr minim de elemente de decor și piese de mobilier. Paleta conține culori neutre, dar și accente interesante, care aduc personalitate. Nu în ultimul rând, spațiul primește mai multă atenție prin combinații precum lemn și ceramică sau linii simple și accesorii cu design mozaic.
Dacă tocmai ai achiziționat o locuință nouă sau îți renovezi casa ori apartamentul, ține cont de aceste sfaturi și adaptează-le preferințelor.
Alb, negru, nuanțele de maro, bej și gri sunt predominante. Se dorește un aspect luminos, curat. În același timp, pentru evitarea monotoniei, se folosesc culori de accent, pastelate sau intense, în funcție de dorințe.
Poți alege să zugrăvești diferit peretele din spatele patului, fie integral, fie doar partea centrală. O altă opțiune o reprezintă tapetul, care nu este atât de pretențios și pe care nu se vor vedea urme în timp.
În toate spațiile moderne, piesele de mobilier se aleg în primul rând după utilitate, nu pentru aspect. Desigur, acest lucru nu înseamnă că dormitorul este urât, ci pur și simplu nu este încărcat cu podoabe inutile.
Poți alege, de exemplu, piese 2-1, precum un pat sau un taburet cu spațiu de depozitare. O altă idee o reprezintă articolele care la origine au un alt rol. Dacă nu ai nevoie de o noptieră, nu ar trebui să achiziționezi una doar pentru că „așa trebuie'. Ce ai spune să folosești o măsuță auxiliară simplă, rotundă?
Pentru a oferi spațiului mai multă personalitate, apelează la figuri geometrice. Le poți folosi în primul rând pe pereții de accent: în loc să vopsești tot peretele, colorezi doar 2-3 cercuri sau triunghiuri.
Alte sugestii includ un corp de iluminat deosebit, ilustrații, etajere, o oglindă sau alte obiecte de decor.
Covoarele cu modele distractive pot schimba rapid atmosfera unei camere, transformând-o dintr-un spațiu simplu într-unul deosebit. În dormitor cel mai bine se potrivesc cele pufoase, care îți vor răsfăța tălpile atunci când cobori din pat.
Mai mult, dacă alegi unele cu dimensiuni reduse, poți achiziționa mai multe modele pe care să le folosești în funcție de sezon. Acest lucru e simplu de realizat, mai ales pentru că găsești pe piață covoare pentru dormitor la prețuri foarte bune.
Nu în ultimul rând, când vine vorba de decorațiuni îți recomandăm să te concentrezi pe plante. Acestea te ajută să te relaxezi, sunt ieftine, îmbunătățesc calitatea aerului și sunt plăcute din punct de vedere estetic.
Dacă ai un colț gol, așează acolo o plantă înaltă. Pe un perete simplu poți monta un raft pentru câteva ghivece. Dacă ai multe linii drepte la mobilă, echilibrează aspectul general prin ghivece medii așezate lângă piesele respective. E simplu!
Amenajarea dormitorului este simplă dacă ții cont de aceste sfaturile. Alege culori neutre, folosește nuanțe de accent, mergi pe linii simple și oferă personalitate camerei prin accesorii și decorațiuni.
Sursă foto: https://unsplash.com/