Ai auzit de hârtia creponată floristică? Ce poţi face cu ea şi cum te ajută în amenajare?

Ai auzit de hârtia creponată floristică? Ce poţi face cu ea şi cum te ajută în amenajare?

Hârtia creponată este un material des folosit în ultimii ani pentru realizarea florilor artificiale, care nu se ofilesc. Cu ajutorul său se pot realiza aranjamente florale deosebite, buchete de flori şi coroniţe decorative.

Se remarcă prin textura sa cu striaţii şi prin faptul că poate fi uşor întinsă, ceea ce o face perfectă pentru modelaj. Este foarte rezistentă şi ideală pentru cei care nu mai vor să dea bani pe flori naturale care se ofilesc după câteva zile sau pe cutii flori scumpe.

Sunt o alternativă minunta la florile naturale şi mai mult decât atât. Conform celor de la Belany.ro, realizarea florilor din hârtie creponată colorată a devenit un hobby în ultimii ani, o activitate relaxantă din care se pot obţine aranjamente handmade deosebit de frumoase, cadouri personalizate preţioase, precum şi ambalaje pentru flori. 

Ce flori se pot realiza cu această hârtie?

Trandafiri

Aceste flori din creponate pot fi extrem de realiste, cu petale delicate, texturate, colorate de la roşu intens la roz pal sau alb. Pentru obţinerea acestor flori petalele sunt decupate după care se modelează pentru imitarea curburilor naturale ale unui trandafir.

Bujori

Aceste flori mari au multe petale suprapuse şi un aspect sofisticat. Pentru realizarea lor, hârtia floristică creponată este ideală deoarece conferă volum şi bogăţie buchetelor, aranjamentelor şi coroniţelor din bujori artificiali.

Maci

Aceste flori chiar dacă par simple, sunt extrem de elegante. Au petale mari, subţiri şi un pic ondulate. Se pot realiza din hârtie roşie, portocalie sau galbenă. Un astfel de buchet aşezat pe masa din bucătărie sau pe biroul de lucru va însenina camera şi îi va oferi o pată de culoare extraordinară. Musafirii nici nu vor ghici că buchetul de maci delicaţi este realizat din hârtie texturată şi nu este cu maci naturali. Dacă macilor naturali le curg petalele la doar câteva ore după ce au fost culeşi, acest lucru nu se va întâmpla cu macii din hârtie.

Margarete

Ce flori luminoase şi însorite graţie petalelor lor albe cu centru galben! Sunt ideale pentru crearea unor aranjamente sau buchete bogate, rustice şi de primăvară. Pentru realizarea lor, hobistii sau floriştii folosesc petale subţiri şi lungi care sunt decupate şi apoi dispuse în jurul unui mijloc de culoarea galbenă, realizat dintr-un disc de hârtie creponată.

Orhideele

Aceste flori exotice cu petale delicate sunt extrem de rafinate şi pot înfrumuseţa incredibil un spaţiu. Sunt mai complexe, însă cu ajutorul hârtiei creponate detaliile vor putea fi obţinute fin.

Lalele

Alte flori deosebite din hârtie creponată sunt lalelele care pot avea diferite culori. Petalele lor netede au o formă distinctivă. Aceste buchete aşezate atent în cutii de flori îşi vor găsi uşor locul în amenajările practice, în orice colţişor din casă.

Alte flori din hârtie de acest fel

Există şi alte flori obţinute prin decuparea hârtiei creponate care arată superb în buchete artificiale. De exemplu, hortensiile cu ale lor flori mici şi dense, zambilele cu capete de clopoţei, crizantemele voluminoase cu petale delicate sau anemonele cu mijlocul lor contrastant.

Hârtia creponată floristica rămâne minunată pentru realizarea aranjamentelor şi buchetelor florale, precum şi a ambalajelor pentru flori. Textura sa ondulată, cu riduri fine, parcă imita aspectul natural al petalelor şi frunzelor. Este elastică şi se poate întinde sau comprima, fără să se rupă uşor.

Este simplu de lucrat cu ea, mai ales dacă cel pasionat are la îndemână instrumente practice şi hârtie de calitate foarte bună. În magazinele de specialitate hârtia creponată este disponibilă în grosime variabilă şi mai multe culori. Per total, este practică pentru că permite o libertate mare de creaţie, pentru a se potrivi cu viziunea celui care crează aranjamentul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial