Adio păr deteriorat cu noua gamă Kérastase Première!

Află de la George Radu, ambasador Kérastase, care sunt cauzele care duc la deteriorarea părului, cum le poți preveni, dar și care sunt produsele de care ai nevoie pentru ca podoaba ta capilară să rămână sănătoasă!

Adio păr deteriorat cu noua gamă Kérastase Première!

Nu cred că există vreo femeie care să nu se fi confruntat măcar o dată în viață cu un păr deteriorat, tern și lipsit de strălucire. Tocmai de aceea, pentru a afla cum putem combate aceste efecte și a descoperi care sunt ingredientele și produsele care ne pot ajuta să ne bucurăm din nou de un păr sănătos, am stat de vorbă cu George Radu, ambasador și trainer Kérastase.

Factorii care duc la deteriorarea părului

Primul lucru pe care ar trebui să îl știi despre deteriorarea părului este că acest proces nu se întâmplă peste noapte, ci în timp, fiind rezultatul unui cumul de factori. „Iar aceștia se împart în două mari categorii', spune George. „Pe de o parte, factorii chimici, adică decolorările agresive și colorările repetate, iar pe de altă parte, factorii mecanici, care se traduc prin folosirea excesivă a instrumentelor de styling care folosesc căldură'. De asemenea, cercetările recente au demonstrat faptul că nivelul ridicat de calciu din apă contribuie la deteriorarea podoabei capilare. „Părul deteriorat este poros și absoarbe de trei ori mai mult calciu, ceea ce duce la ruperea legăturilor de cheratină”, explică George. „Astfel, în timp, părul devine mai rigid, mai fragil și mai predispus la rupere'.

Pentru a înțelege cât de mare este impactul acestor factori asupra părului, ambasadorul Kérastase precizează că avem nevoie de ajutorul unui specialist, care poate realiza un diagnostic corect și precis al firului de păr. „Într-o primă fază are loc o discuție, iar apoi realizăm câteva teste. De exemplu, testăm rezistența părului. Luăm un fir de păr, îl răsucim între degete și îl întindem ușor pentru a vedea cât este de elastic. Dacă se rupe înseamnă că este un păr deteriorat, slăbit și că are nevoie de o îngrijire mai intensă”.

Rutina de îngrijire pentru părul deteriorat

Dacă părul tău nu trece cu brio testul de rezistență, atunci George îți recomandă să folosești gama Première de la Kérastase. „Este o gamă cu adevărat inovatoare, fiindcă reușește să decalcifieze părul, dar și să-l repare intens, contribuind la refacerea legăturilor de cheratină rupte. Practic, repară 99% din structura inițială a părului”, spune George, sfătuindu-te să testezi protocolul Première în salon, și apoi să continui ritualul de îngrijire și acasă.

Însă inovațiile nu se opresc aici. Gama Première propune o tehnică nouă de aplicare, ce implică suprapunerea produselor. „Astfel, vei maximiza eficacitatea acestora și a ingredientelor active din compoziția lor', spune George. Rămânând la categoria substanțe, ambasadorul Kérastase explică că acidul citric și glicina sunt vedetele acestei gamei. „Atunci când sunt suprapuse, aceste două ingrediente îi oferă părului o îngrijire de la interior spre exterior. Acidul citric elimină acumulările de calciu atât de la suprafață, cât și din interiorul părului, reducându-i aspectul tern și rigiditatea, iar glicina repară legăturile rupte de cheratină ale acestuia – reducând considerabil șansele de rupere'.

Primul pas al ritualului de îngrijire constă în folosirea produsului Concentré Décalcifiant Ultra-Réparateur, un pre-șampon decalcifiant reparator. Formula sa puternică, îmbogățită cu acid citric și glicină, reușește să decalcifieze și să repare părul în profunzime. Cu o concentrație de 8% acizi puri, acest produs restabilește 99% din rezistența inițială a părului, eliminând acumulările de calciu și reconectând legăturile rupte dintre lanțurile de cheratină.

Rezultatul? Un păr cu 75% mai strălucitor și cu 97% mai puternic! În plus, chiar și ruperea acestuia este redusă cu 93%. Pentru a obține rezultate maxime, George te sfătuiește să îl aplici pe părul umed, înainte de șamponare. Masează părul și lasă-l să acționeze timp de cinci minute.

Apoi, aplică direct peste el, fără a clăti părul, Première Bain Décalcifiant Réparateur, un șampon decalcifiant reparator fără sulfați. Formula sa delicată, pe bază de acid citric și glicină, curăță eficient scalpul și părul, eliminând acumulările de calciu.

Acest șampon nu doar că previne ruperea și combate aspectul tern, dar și repară părul din interior, redându-i 99% din rezistența inițială. Părul devine cu 73% mai strălucitor și de două ori mai neted, cu un aspect sănătos și revitalizat.

După ce ai curățat bine părul, clătește-l cu apă din abundență și treci la pasul următor de îngrijire. Dacă ai părul fin, George îți recomandă Fondant Fluidité Réparateur, un balsam decalcifiant reparator anti-rigiditate. Formula sa, îmbogățită cu acid citric și glicină, reface instantaneu nivelul de hidratare al părului, lăsându-l suplu, mătăsos, catifelat, dar și puternic și mai puțin deteriorat.

„Dacă firul tău de păr este mai gros, atunci, în locul balsamului Fondant Fluidité Réparateur, folosește masca Masque Filler Réparateur”, spune George. „Formula sa îmbogățită cu peptide și glicină ajută la umplerea firului de păr, pătrunzând adânc în fibra capilară pentru a o repara și reconstrui din interior'. Astfel, te vei putea bucura de 98% mai puțin păr rupt. În plus, podoaba ta capilară va fi cu 97% mai puternică de la interior, cu 53% mai strălucitoare și cu 86% mai hidratată.

Dacă acești pași presupun curățarea și îngrijirea părului, următoarea etapă constă în texturizarea acestuia. „De această dată, îți recomand Sérum Filler Fondamental, un serum reparator cu efect de reumplere și anti-electrizare”, spune George. Acest produs leave-in cu peptide și glicină hrănește părul în profunzime, protejându-l împotriva umidității și electrizării. Acoperă suprafața fibrei capilare, lăsând părul mai catifelat și mai neted, protejându-l împotriva deteriorării și oferindu-i protecție termică până la 230°C.

Încheie ritualul de îngrijire cu Huile Gloss Réparatrice, un ulei reparator intensiv pentru strălucire intensă. Formula sa bogată în agenți de îngrijire elimină aspectul tern al părului deteriorat și sigilează vârfurile despicate. Acest ulei lasă părul de patru ori mai strălucitor și reduce vârfurile despicate cu 92%.

Gama Première de la Kérastase nu doar că decalcifiează și întărește părul, asigurând o reparare profundă și de durată, ci îți oferă și o adevărată experiență olfactivă. Aroma rafinată a gamei, elaborată de parfumierii francezi Alexandra Carlin și Catherine Poensin Stefani, este o adevărată încântare olfactivă. Numit Portofino Summer, acest parfum emană arome vibrante de citrice și mandarină, însoțite de o notă distinctivă de flori de portocal și iasomie, transformând fiecare experiență de îngrijire într-o plăcere senzorială.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial