4 greșeli în folosirea uscătorului de rufe și cum să le eviți

Cui nu-i place confortul oferit de un uscător de rufe? Singurul lucru care l-ar putea întrece cu adevărat ar fi inventarea unui aparat automat de împăturit și pus hainele la loc în dulap.

Cui nu-i place confortul oferit de un uscător de rufe? Singurul lucru care l-ar putea întrece cu adevărat ar fi inventarea unui aparat automat de împăturit și pus hainele la loc în dulap. Dar oare profiți la maximum de uscătorul tău? Există posibilitatea să faci câteva greșeli în utilizarea acestuia care te costă bani, irosesc energie și chiar îți strică hainele.


Indiferent dacă folosești uscătorul de rufe în fiecare zi sau doar ocazional, iată patru greșeli frecvente pe care le-ai putea face și care pot pune în pericol nu doar calitatea și durata de viață a hainelor și a aparatului, ci și bilanțul tău financiar.

Nu cureți filtrul de scame

Operațiunea de a îndepărta excesul de scame din filtrul uscatorului de rufe după fiecare utilizare poate fi enervantă, însă, dacă lași scamele să se acumuleze în interiorul acestuia, acest lucru ar putea nu numai să reducă eficiența aparatului, dar și să creeze un potențial pericol de incendiu. Un filtru de scame blocat îngreunează circulația aerului prin hainele tale, făcând uscătorul mai puțin eficient.


Lași hainele la uscat mai mult decât este necesar 

Pe termen lung, uscarea excesivă a hainelor poate degrada țesăturile prin șifonare sau micșorare. Majoritatea uscătoarelor moderne au un senzor automat, dar există încă unele modele noi, precum și o mulțime de uscătoare mai vechi în casele oamenilor, care folosesc doar un cronometru. Așa că a avea grijă cât lași rufele în aparat devine responsabilitatea ta. De asemenea, uscarea excesivă irosește energie, ceea ce poate fi o cheltuială inutilă.

Usuci articole din lână în uscător

Ar fi bine să eviți uscarea puloverului tău preferat din lână în uscător, deoarece ar putea deteriora irevocabil fibrele. Când lâna este transformată în haine, fibrele sunt întinse și îndreptate. Atunci când se aplică căldură, fibrele se pot micșora. Există modalități prin care poți încerca să le întinzi din nou, dar nu întotdeauna sunt șanse de reușită și este mai bine să eviți problema de la bun început.


Deși setările pentru lenjerie sau chiar programele speciale pentru țesături din lână sunt concepute pentru a fi mai blânde decât cele obișnuite și folosesc o căldură mai mică, cel mai sigur este să nu folosești deloc căldură sau acțiuni mecanice asupra acestor articole. Dacă ai opțiunea de a usca hainele la aer, atunci este mai bine să nu riști.

Amesteci articole groase și voluminoase cu cele subțiri și delicate 

Poate fi tentant să arunci o încărcătură întreagă în uscător deodată. Însă țesăturile cu greutate diferită pot reține cantități mai mari sau mai mici de umiditate, astfel încât se vor usca la viteze diferite – un articol de îmbrăcăminte subțire din satin se va usca mult mai repede decât un denim gros sau un prosop, ceea ce înseamnă că ai putea usca excesiv (și, prin urmare, deteriora) unele haine, în timp ce altele rămân umede.


Deși uscătorul oferă un confort de neegalat în viața ta aglomerată, este esențial să îl folosești cu înțelepciune. Urmând aceste sfaturi simple, te poți asigura că uscătorul tău funcționează eficient, hainele tale rezistă mai mult, iar facturile tale la energie rămân sub control.

Sursa foto: Freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din advertorial