7 lucruri importante pe care le invatam despre iubire!

Este unul dintre cele mai frumoase, dar si cele mai dificile sentimente, iubirea "misca sori si stele", insa nu este intotdeauna asa cum ne-am dori noi.

7 lucruri importante pe care le invatam despre iubire!

Suntem invatate sa credem in povesti de iubire cu happy-end cand suntem copii, insa lucrurile se schimba de-a lungul timpului. Invatam ca happy-end-ul poate fi o noua lectie invatata dintr-o relatie esuata, ca oamenii fac sex fara sa se iubeasca si ca a fi vulnerabila este uneori atat de reconfortant.

1. Sinceritatea este elementul central pentru a obtine intimitate!


Autenticitatea si sinceritatea sunt atribute cu care fiecare dintre noi ne nastem, insa de-a lungul timpului si datorita cutumelor societatii sau a influentelor din exterior,  renuntam la ele.

Pentru a construi o relatie sanatoasa si pentru a crea o legatura emotionala cu o alta persoana, este nevoie de sinceritate din plin. Atat tu, cat si partenerul tau ar trebui sa dati dovada de autenticitate unul fata de celalalt pentru a cladi o structura sigura a legaturii emotionale.

Acceptarea propriei persoane, cu bune si cu rele, este un adevarat act de curaj, iar acceptarea celorlalti, asa cum sunt se invata in fiecare zi, iar aceasta intentie va face stabilirea unei relatii un proces mai putin dificil.

2. Vulnerabilitatea nu este un lucru infricosator!

Suntem invatati de mici ca nu e bine sa plangem, sa ne aratam adevaratele emotii si ca nimeni nu ar trebui sa ne perceapa drept fiinte slabe. Insa, uneori aceasta vulnerabilitate este exact ingredientul care lipseste pentru a ne transforma in persoane mai bune.

Relatiile importante din viata noastra, in special, relatiile amoroase se bazeaza pe vulnerabilitate, fie ca trebuie sa fim complet sincere cu prietenii nostri, sa povestim lucruri intime iubitilor, sa cerem ajutorul parintilor sau sa ne cerem iertare.

Nu ar trebui sa crezi ca vei deveni o persoana neajutorata in ochii iubitului, vei deveni, in schimb, un partener mai bun!

3. A cere si a oferi sunt parti ale unei relatii

Dupa o anumita varsta si dupa ce am invatat sa ne acceptam si sa ne iubim propria persoana, este timpul sa facem acelasi lucru si cu partenerii nostri.

O relatie, in special una de lunga durata, presupune un curs natural de cerere si oferta, oricat de pragmatic ar suna aceasta idee. Trebuie sa invatam, chiar daca este dificil, sa cedam uneori si sa ne gandim si la binele iubitului nostru, iar alteori el va fi acela care va considera binele tau mai important!

4. Unele relatii sunt temporare!

Nu toate relatiile au happy-end. Este una dintre realitatile cele mai dureroase ale vietii si unul dintre lucrurile cel mai dificil de invatat. Unele persoane nu raman in viata ta, insa trebuie sa consideri toate relatiile ratate' drept lectii din care ai reusit sa inveti lucruri noi.

Cand o relatie se incheie, suferinta poate fi teribila, insa incercarea de a intelege ca aceasta despartire s-a produs cu un anumit scop, ar putea usura lucrurile. Cand acceptam ca o relatie nu are viitor, putem incepe sa identificam lectia ascunsa din aceasta si exista posibilitatea ca aceasta sa ne ajute in viitoarele legaturi sentimentale.

5. Intimitatea adevarata nu presupune doar sex!

Sexul este un instinct si o nevoie primara, prin care ne satisfacem nevoia de a ne conecta cu o alta persoana, atat la nivel fizic, cat si la nivel emotional. Este o forma de a ne exprima sentimentele si afectiunea fata de partener, insa nu este neaparat o dovada de iubire.

Daca te angajezi in partide sexuale cu parteneri pentru care nu simti cu adevarat dragoste, insa speri ca astfel vei atenua sentimentul de singuratate resimtit, s-ar putea sa realizezi ca acestea nu sunt de mare ajutor. Cel putin, nu dupa ce trece pasiunea de la inceput.

Exista posibilitatea ca sa te trezesti alaturi de o alta persoana in pat, insa sa nu te bucuri de aceste momente, din cauza lipsei de sentimente si intimitate.

Cele mai intense partide de sex sunt cele care implica o legatura sentimental puternica intre parteneri.

6. Incetam sa asteptam ca dragostea sa ne gaseasca!

Toate povestile cu printese de cand eram mici au reusit sa ne invete cateva lucruri, printre care, ideea ca dragostea si printul ne vor gasi ca prin minune intr-o buna zi.

Insa, de-a lungul anilor, ne cam pierdem increderea in aceasta fantezie si refuzam sa mai lasam dragostea sa ne gaseasca in mod miraculos. Relatiile esuate intalnite in jurul nostru, propriile dezamagiri ne invata lectii valoroase si ne indeamna sa preluam initiativa.

Dragostea trebuie cautata, oricat de bizar ar suna acest lucru.

7. Rolul de celibatara este important!

Persoane care refuza sa fie single si se avanta intr-o relatie noua, imediat ce au pus capat alteia, fiecare dintre noi cunoaste pe cineva care actioneaza dupa acest tipar. Astfel, acestea nu reusesc sa isi cunoasca cu adevarat propria persoana.

Este un cliseu, insa confortul si iubirea fata de propria persoana sunt piatra de temelie a tuturor relatiilor din viata noastra. Este important sa stim sa ne simtim bine in solitudine si sa invatam sa petrecem timpul frumos, doar in compania propriei persoane.

O relatie bazata pe nevoi, cerinte si agatarea de partener nu poate avea rezultate frumoase si sanatoase.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle