6 obiceiuri ale persoanelor care obtin intotdeauna ceea ce vor

Te-ai intrebat vreodata cum reusesc unele persoane sa obtina de fiecare data ceea ce isi doresc? Raspunsul e simplu, si nu e vorba nici de magie, nici de alte trucuri imposibile: aceste persoane pur si simplu stiu cum sa isi exprime dorintele. Doar stii vorba aia, cere si ti se va da .

6 obiceiuri ale persoanelor care obtin intotdeauna ceea ce vor

In continuare, sase obiceiuri pe care trebuie sa le incorporezi in stilul tau de viata pentru a fi sigura ca ai succes de fiecare data!

Spune clar atunci cand ai nevoie de ceva

Stiu, pare de la sine inteles, dar de multe ori presupunem, atunci cand cerem ceva, ca interlocutorul nostru stie exact ce vrem. Expertii spun ca aceasta este cea mai mare greseala pe care o poti face, intrucat mai rar s-au gasit persoane care sa ne poata citi gandurile!

Asadar, cand ai nevoie de ajutor, nu te teme sa articulezi cu exactitate ce anume astepti sa primesti. Eventual, daca esti mai timida, concepe inainte un plan mintal (sau chiar scris, daca te ajuta) si stabileste clar obiectivele pe care le urmaresti. Astfel, persoanele care te pot ajuta vor afla exact ce astepti de la ele si vor fi mai inclinate sa iti ofere sprijinul.

Incearca sa ii directionezi pe ceilalti spre viziunea ta…

… intr-un mod cat mai subtil! Si mai ales daca te confrunti cu o persoana mai rigida, care rar accepta ideile altora si cu care prima varianta nu ar functiona. Desigur, aceasta strategie va dura ceva mai mult, in functie de frecvent ai ocazia sa interactionezi cu persoana respectiva.

Citeste si:
5 femei de succes care au reusit in ciuda esecurilor

Psihologii recomanda acest mod de a actiona deoarece, de multe ori cand venim cu o idee noua, cei in masura sa ne ajute se pot opune sau pot avea unele retineri in ceea ce priveste schimbarea. Pe de alta parta, daca acestia au impresia ca au ajuns la acea idee chiar ei, pot deveni extrem de entuziasmati. Incepe prin a-ti exprima clar scopul, apoi lasa loc pentru interpretarea procesului prin care veti atinge acest scop. Poti folosi aceasta strategie nu doar in viata profesionala, ci si in cea personala, atunci cand vrei sa faci o schimbare.

Fii atenta la cuvintele pe care le folosesti

Cu siguranta stii ca atat comunicarea verbala, cat si cea nonverbala, sunt esentiale in orice tip de conversatie – dar mai ales atunci cand incerci sa obtii ceva. Un truc eficient este sa vorbesti despre optiuni comune. De exemplu, in loc sa ii spui cuiva ce si cum ar trebui sa faca, incearca sa oferi optiunea de a lucra impreuna: astfel, persoana respectiva nu va fi intimidata si va simti ca are un sprijin din partea ta.

Asculta cu adevarat

Studiile arata ca de multe ori, in loc sa ascultam, asteptam de fapt ca interlocutorul nostru sa termine de vorbit ca noi sa putem interveni. Aceasta este o mare greseala, deoarece exista riscul sa nu fim atenti intru totul, si astfel sa ratam informatii vitale. Incearca, atunci cand porti o discutie, sa te eliberezi de alte ganduri si sa lasi deoparte telefonul mobil; concentreaza-ti atentia spre persoana cu care esti si incearca sa intelegi ce iti spune aceasta, participand activ la conversatii.

Nu-ti fie teama sa ceri ajutor

Chiar daca te gandesti ca cerand ajutor te pui intr-o pozitie inferioara, oamenii de succes au acest lucru in comun: ei nu evita sa ceara altora sprijinul. De foarte multe ori cand avem nevoie de ceva, credem ca vom fi refuzati, iar acest lucru nu face decat sa ne incetineasca evolutia.

Citeste si:
Lucruri foarte comune, dar atat de enervante, pe care toti le facem

In loc sa te gandesti ca vei parea incapabila, incearca sa iti dai seama ca toti suntem la fel, si fiecare dintre noi a beneficiat de un ajutor – mai mic sau mai mare – pentru a ajunge unde este.

Tine oamenii langa tine

Cum stii deja, networkingul este esential atat pentru dezvoltarea personala, cat si cea profesionala. Indiferent cat de talenta si muncitoare ai fi, este imposibil sa te descurci complet de una singura: ca oameni, putem beneficia de sfaturile altora sau pur si simplu de sprijinul lor, financiar sau moral.

In mediul profesional, incearca asadar sa iti cunosti colegii si sa creezi o relatie buna cu ei: oamenii tind sa ia in considerare parerile si sugestiile tale atunci cand se simt apropiati de tine la nivel personal. Pune intrebari, familiarizeaza-te cu ei si arata-le ca esti interesata de cei din jurul tau, la urma urmei, sunt oameni cu care petreci o parte semnificanta din timpul tau.

Text: Bianca Mihaela Barsan

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle