Alimente care au mai mult calciu decat laptele

Corpul tau are nevoie de nutrienti pentru a functiona normal, iar acestia se gasesc in dieta ta. Descopera alimente care au mai mult calciu decat laptele.

Alimente care au mai mult calciu decat laptele

Laptele este o sursa importanta de calciu, insa nu este singura. Asta inseamna ca iti poti asigura aportul zilnic necesar consumand si alte alimente, lucru imbucurator pentru cei carora nu le place atat de mult. Descopera 5 alimente care au mai mult calciu decat laptele, acestea ajutandu-te sa obtii cantitatea necesara unui organism sanatos.

Somon

O portie de somon proaspat poate avea 340 mg de calciu si, in plus, este o sursa de grasimi sanatoase omega-3. Acest tip de peste te ajuta sa iti mentii organismul sanatos si previne inflamatiile. Totodata are si vitamina D, iar aceasta este necesara pentru absorbirea calciului in organism. Gateste-l la aburi sau la cuptor si vei avea parte de un preparat sanatos, potrivit si pentru orice dieta, in cazul in care iti doresti sa slabesti.

Citeste si:
12 alimente bogate in calciu!

Fulgi de ovaz

In fiecare dimineata iti poti prepara un bol de fulgi de ovaz cu lapte de soia. O portie normala are aproximativ 200 mg de calciu. Fulgii de ovaz sunt bogati si in vitamina B si iti ajuta si sistemul digestiv. Daca nu iti place laptele de soia poti pune lapte de migdale. Adauga si cateva fructe sau nuci si vei avea un mic dejun foarte sanatos.

Ricotta

Ricotta este o crema de branza usoara pe care o poti servi alaturi de o multime de alte ingrediente. In plus, are peste 300 mg de calciu, dar si proteine. Daca iti doresti o gustare rapida, dar sanatoasa, amesteca ricotta cu fructe si migdale. Este delicioasa!

Salate

Kale, rucola, baby spanac, salata romana, toate acestea sunt o sursa bogata de calciu. Seara, in locul unui preparat plin de calorii, fa-ti rapid o salata. Adauga ca dressing ulei de masline cu lamaie si vei avea o cina gustoasa, dar sanatoasa.

Citeste si:
Diete de supermodel! Iata 4 planuri sanatoase de alimentatie

Naut

Nautul este bogat in calciu si proteine. Il poti transforma in humus, daca adaugi ulei de masline si sare si amesteci cu ajutorul unui blender sau al unui mixer sau, in poti pune la cuptor. Vei avea in felul acesta un snack perfect pentru serile pe care le petreci in fata televizorului. Totodata, poti pune naut si in salate, daca vrei ca acestea sa fie mai consistente.

Foto: 123RF

Vezi şi care este diferența dintre lapte UHT și lapte pasteurizat, precum şi diferenţa dintre iaurt, chefir şi sana!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet