Ții de ceva timp o dietă, însă nu vezi nicio diferență atunci când te urci pe cântar? S-ar putea să faci câteva lucruri care sabotează tot efortul tău.
Citește în continuare pentru a afla ce poate determina lipsa reușitei tale în lupta cu kilogramele.
Conectate în primul rând cu o digestie sănătoasă și cu imunitatea, bacteriile „bune” ne pot afecta și talia. În urma unui studiu s-a demonstrat că adulții obezi au mai puține bacterii care ajută, decât persoanele slabe.
Ce poți face:
Încearcă să consumi mai multă ceapă, usturoi, banane, fulgi de ovăz și iaurturi sau băuturi probiotice.
Adulții care consumă foarte mult glutamat monosodic (MSG sau E621) au cu 33% mai multe șanse să ajungă supraponderali față de cei care consumă mai puțin.
Ce poți face:
Mănâncă mai puține alimente procesate și mai multă carne slabă, pui, pește sau ouă, cartofi și legume.
Un studiu a demonstrat că oamenii care locuiesc în zone cu mai mult de cinci restaurante fast food pe o rază de 1,5 kilometri au în medie cu 5-6 kilograme mai mult decât cei care trăiesc în zone în care acest tip de restaurante lipsește.
Ce poți face:
Dacă locuiești într-o astfel de zonă și îți este greu să reziști atunci când ești obosită și îți este foame, încearcă să-ti creezi o strategie pentru momentele de slăbiciune. De exemplu, promite-ți o gustare dulce mai târziu dacă eviți aceste restaurante.
Cu cât petreci mai multe ore în fața unui televizor, a unui computer sau a unui telefon, cu atât vei căpăta mai multe kilograme. Este o legătură simplă: timpul petrecut în față ecranului înseamnă inactivitate.
Ce poți face:
Găsește o aplicație de fitness care să îți amintească și de faptul că trebuie să faci și mișcare pentru a arde caloriile. Este ușor să uiți asta câteodată.
Un aport inadecvat de vitamina D perturbă buna funcționare a organismului și provoacă senzația de foame, ceea ce duce la mâncat în exces, așadar îngrășare.
Ce poți face:
Consumă mai multe alimente bogate în vitamina D precum ouă, pește bogat în ulei, cereale integrale.
Lipsa somnului încurcă hormonii apetitului- leptina, care ne spune când am mâncat suficient, în timp ce ceilalți hormoni ne spun că trebuie să mâncăm. În plus, cu cât stăm treze mai mult, cu atât crește oportunitatea de a mânca o gustare.
Ce poți face:
Încearcă să eviți o masă bogată seara și înlocuiește alcoolul și cafeaua cu ceaiul de mușețel, renunță la folosirea laptopului seara și fă mai multe exerciții fizice în timpul zilei.
Foto: Arhivă Revistei ELLE