Tendintele in gastronomie si nutritie ne dau cateva indicii despre care sunt acele alimente sanatoase care vor fi in top in 2017.
Pe langa acele alimente sanatoase cu care deja te-ai obisnuit si le-ai inclus in meniul tau zilnic, noi venim cu 5 sugestii care sa te ajute sa-ti diversifici combinatiile culinare si cu care sa-ti surprinzi prietenii si familia.
Acest fruct exotic din sud-estul Asiei este foarte bogat in proteine, potasiu, calciu si fier. Gustul si textura lui se aseamana cu carnea de porc si este considerat drept noul inlocuitor al carnii pentru vegetarieni.
Aramanth este un tip de grau expandat care, ca si quinoa, se aseamana oarecum cu orezul, dar are de zece ori mai multe fibre si proteine. Incearca-l in diverse combinatii si invita-ti la cina prietenii cu intoleranta la gluten – este pe lista lor de alimente permise.
Te-ai plictisit de gustul salatei iceberg? Incearca aceasta planta, originara din sudul Italiei, care este considerata o predecesoare pentru broccoli. Gustul ei este o combinatie unica de dulce si amar si poate fi folosita in salate, sau ca inlocuitor pentru rucola.
O radacinoasa dulce si…mov! Foarte intalnita in bucataria filipineza, o vei gasi peste tot, ca topping pentru gogosi, inghetata sau in budinci. Culoarea si gustul sunt irezistibile!
Daca nu ai folosit pana acum alge marine in dietele tale, poti sa incepi cu wakame. Contine un complex de vitamine, printre care A, B2, C, D si E. De asemenea, este bogata in iod, potasiu, magneziu, calciu si fier.
Text: Mihail Tamba
Foto: 123rf.com