Arata spectaculos, cu ciocolata din plin si o aroma delicioasa! Ce zici, il incerci?
Pentru blatul de ciocolata
Pentru crema de unt Mocha
Pentru ganache
Blatul de tort:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 C, tapeteaza cu unt o forma de copt si presara putina pudra de cacao.
2. Intr-un bol pune toate ingredientele uscate si amesteca-le cu ajutorul mixerului.
3. Intr-un alt vas amesteca ingredientele umede (pune usor cafeaua fierbinte).
4. Amesteca toate ingredientele (atat cele uscate, cat si cele umede) si amesteca la o viteza medie timp de 2-3 minute. Aluatul va fi foarte subtire.
5. Toarna compozitia in forma pregatita. Distribuie aluatul egal.
6. Lasa la cuptor pentru 20 de minute si invarte forma.
7. Coace pana cand o scobitoare iese curata. In total cam 35 de minute.
Crema de unt Mocha
1. Pune albusurile si zaharul intr-un vas de mixer si amesteca pana cand s-a omogenizat compozitia.
2. Pune vasul la bain-marie si amesteca continuu pana cand compozitia nu mai este granulata la atingere (aproximativ 3 minute).
3. Amesteca din nou cu mixerul la o viteza medie-mare pana cand bezeaua s-a intarit si racit (aproximativ 5-10 minute).
4. Cu ajutorul paletelor mixerului adauga usor cubuletele de unt si amesteca pana la omogenizarea compozitiei.
5. Adauga vanilia, ciocolata topita si pudra expresso. Amesteca din nou pana se omogenizeaza.
6. Pune tortul la frigider pentru un timp inainte de a adauga ganache-ul.
Crema ganache:
1. Marunteste ciocolata si pune-o intr-un vas. Prepara frisca la foc mic si toarn-o peste ciocolata maruntita. Acopera cu o folie de plastic pentru 2 minute. Amesteca cu o spatula pana se combina ingredientele. Raceste complet inainte de a pune crema pe tort.
2. Cu ajutorul unei linguri mici, pune cate o parte din crema pe marginile tortului, lasand-o sa curga pe margini. Acopera apoi toata partea de sus a tortului cu crema si intinde in mod egal pe toata suprafata.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: livforcake.com