O alta varianta a placintei de nuci pecan clasica, tarta de ciocolata si nuca e un desert bogat si delicios.
1. Pune o tava in cel de-al treilea raft din cuptor. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Combina zaharul brun, faina si sarea intr-o cratita medie rezistenta la caldura amestecand bine cu telul. Toarna si siropul si pune mixul la fierbere. Lasa-l acolo timp de un minut amestecand ocazional pana cand zaharul se dizolva. Indeparteaza cratita de la caldura. Adauga unt si ciocolata; bate cu un tel pana cand compozitia devine omogena. Lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei; pune si alunele, vanilia si ouale.
3. Pune aluatul de placinta in tava de tarta rotunda de 23 de cm pe care ai pus inainte spray de gatit. Preseaza aluatul la baza tavii si in partea de sus a marginilor.
4. Pune cu lingura mixul de alune in crusta preparata. Las-o la copt timp de 33 de minute sau pana cand e gata. Lasa tarta sa se raceasca pe un suport de fier. Scoate-o din tava si taie-o pe o farfurie de servit.
Text: Denisa Matei
Foto: Shuttestock