Acesta este cel mai cremos si delicios desert fara coacere pe care il poti prepara.
Datorita ingredientelor, acesta are mai putine calorii decat ar avea in mod normal o tarta de ciocolata, asadar este perfect pentru o zi in care vrei sa te rasfeti.
Blat:
Umplutura mousse de ciocolata
Topping:
Blat:
1. Tapeteaza cu ulei o tava cu margine detasabila.
2. Intr-un vas mediu amesteca faina de migdale, pudra de cacao si indulcitorul. Adauga untul topit si amesteca pana cand compozitia devine omogena.
3. Pune compozitia in forma si las-o la racit pana cand este gata si crema.
Mousse de ciocolata:
1. Intr-o tigaie mica amesteca frisca, laptele de migdale sau de caju si untul. Asteapta sa fiarba si apoi ia-o de pe foc.
2. Intr-un blender amesteca ciocolata neagra, pudra de cacao, indulcitor si pudra de expresso. Rastoarna compozitia peste crema si amesteca pana se omogenizeaza.
3. Adauga ouale si amesteca din nou pana cand se omogenizeaza. Pune crema peste blatul racit si lasa la racit pana cand se intareste, cel putin o ora.
Topping:
1. Amesteca frisca cu indulcitor si vanilia pana cand se intareste. Intinde peste mousse.
2. Folosind o razatoare, marunteste ciocolata peste frisca. Lasa din nou la racit.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: Shutterstock