Prajituri de bezea cu fulgi de ciocolata

Aceste prajiturele sunt simplu de facut, au numai 35 de calorii si pur si simplu ti se topesc in gura!

Prajituri de bezea cu fulgi de ciocolata

Timp de preparare: 15 min
Timp de copt: 30 de min
Total timp: 45 min

Ingrediente:

  • Albusurile a 4 oua, la temperatura camerei (foarte important!)
  • un sfert de lingurita de sare
  • un sfert de lincurita crema de tartar (sau praf de copt daca nu ai crema de tartar)
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 ¼ cana zahar granulat
  • 85 gr. fulgi de ciocolata semidulci

Instructiuni:

Incalzeste cuptorul la 150 de grade.

Folosind un mixer, amesteca la viteza medie albusurile cu sarea, crema de tartar si esenta de vanilie pana obtii o crema moale. Treptat adauga zahar, pana ce compozitia se intareste, aprox 5 min. Cu grija incorporeaza fulgii de ciocolata cu o spatula.

Intr-o tava, pune o foaie de copt, apoi adauga din loc in loc cate o lingura plina din aluatul creat. Coace prajiturelele la 150 de grade pentru 25-30 de min pana ce acestea s-au copt si capata o culoare usor aurie. Opreste cuptorul si lasa prajiturelele sa se raceasca in el, pentru aprox 30 de minute. Consuma-le imediat dupa sau pastreaza-le intr-o caserola vidata pana le servire.

Foto: www.gimmesomeoven.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro