Un desert usor, fara gluten sau zahar rafinat, care imbina minunat dulceata acrisoara a mandarinelor cu gustul dulce-amarui al ciocolatei.
Incingeti cuptorul la 180C. Ungeti cu unt o tava de copt cu diametrul de 20cm.
Puneti mandarinele intr-o oala si acoperiti-le cu apa rece. Puneti pe foc si aduceti in punctul de fierbere, apoi mentineti pe foc mic timp de 15 minute. Strecurati mandarinele si repetati procesul inca o data.
Strecurati din nou mandarinele, puneti-le intr-un vas, taiati transversal si scoateti samburii. Puneti mandarinele impreuna cu sucul care s-a strans in vas in blender si procesati pana obtineti un piure.
Cu ajutorul unui mixer, bateti ouale si zaharul pana ce obtineti o consistenta galbuie si cremoasa. Adaugati faina de migdale, praful de copt, piureul de mandarine si amestecati cu o spatula pana ce obtineti o consistenta omogena. Turnati aluatul intr-o tava pregatita si coaceti in cuptorul incins timp de 50-60 minute, pana ce o scobitoare infipta in centru va iesi curata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Pentru a face ganache-ul, topiti uleiul de cocos pe foc mic, apoi adaugati cacaua, siropul de artar, vanilia, amestecati bine si lasati sa se raceasca. Cand prajitura s-a racit, turnati jumatate din cantitatea de ganache deasupra si serviti. Restul de ganache il puteti adauga peste feliile taiate, daca doriti. Prajitura poate fi tinuta la frigider timp de 3 zile.