Prajitura cu scortisoara si zahar pudra

Prajitura cu scortisoara si zahar pudra este aromata si dulce, perfecta pentru sezonul rece.

Prajitura cu scortisoara si zahar pudra

Iata cum prepari prajitura cu scortisoara si zahar pudra.

Ingrediente

  • 500 grame de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita de sare
  • 5 lingurite de scortisoara macinata
  • 4 oua mari
  • 400 grame de zahar granulat
  • 250 grame de unt nesarat, moale
  • 3 lingurite extract de vanilie
  • 200 grame smantana


Pentru glazura

  • 200 grame de unt nesarat, moale
  • 500 grame de zahar pudra
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1 lingura de scortisoara amestecata cu zahar, pentru decor

Citeste si:
Prajitura cu capsuni si rubarba

Mod de preparare

  1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Foloseste un spray pentru gatit intr-o tava de tort rotunda.
  2. Intr-un recipient mediu, amestca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara. Pune-l deoparte.
  3. Intr-un recipient mai mare, folosind un mixer electric la viteza medie, bate ouale cu zaharul pentru aproximativ 2 minute. Adauga untul si extractul de vanilie si mai bate compozitia la viteza mica pentru un minut. Incorporeaza ingredientele uscate la viteza mica. Adauga smantana.
  4. Pune aluatul in tava rotunda. Coace prajitura pentru 30-35 de minute si fa testul cu scobitoarea. Lasa prajitura sa se raceasca inainte de a o acoperi cu glazura.
  5. Pentru glazura: bate untul moale la viteza medie pentru aproximativ 30 de secunde.
  6. Adauga zaharul pudra, laptele, scortisoara si extractul de vanilie. Bate totul la viteza mare pentru 3 minute. Intinde glazura pe deasupra tortului si presara amestecul de scortisoara cu zahar pentru a-l decora.

Foto: Shutterstock

Mai vrei o idee? Incearca delicioasa prajitura Parlament!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro