Daca iti place sa gatesti sau vrei pur si simplu sa iti faci singura o prajitura delicioasa, ti-am pregatit reteta perfecta: blat pufos si glazura racoritoare de rodie. Dulce si acrisor, combinatia perfecta, nu?
Numar de portii: 8
Blat
Glazura
Topping
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza cu unt si faina formele de copt.
Amesteca faina, pudra de copt si sarea intr-un vas mediu. Bate cu mixerul la viteza medie ouale, pasta de migdale si zaharul intr-un alt vas, pana cand amestecul devine deschis la culoare si pufos.
Adauga pe rand ouale si amesteca bine, iar apoi pune si amaretto si extractul de migdale.
Combina iaurtul cu laptele batut intr-un vas mic. Redu viteza si adauga jumatate din amestecul de faina. Adauga apoi si amestecul de iaurt si restul de faina.
Toarna amestecul in formele de copt si misca-le putin pentru a elimina bulele de aer. Coace pentru aproximativ 20-23 de minute sau pana cand compozitia are o culoare aurie, iar scobitoarea iese curata.
Pentru glazura, combina zaharul pudra cu sarea intr-un vas mic. Folosind o presa, pune sucul de rodie peste zaharul pudra. Adauga amaretto si untul topit si amesteca pana cand compozitia este omogena.
Scoate blatul din forme si inmoaie-l in glazura, orneaza cu semintele de rodie si lasa la racit inainte de servire.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: tutti-dolci.com