Prajitura Banoffee este un amestec de caramel si banane, ingrediente care vor garanta un gust delicios. Se prepara usor, asadar o poti incerca oricand!
Prajitura Banoffee este un desert foarte cunoscut, delicios si usor de preparat, deoarece pentru blat ai nevoie de doar doua ingrediente, biscuiti si unt.
Numar de portii: 8
Pentru blat:
Pentru caramel:
Pentru crema:
1. Cu ajutorul unui robot de bucatarie faramiteaza biscuitii.
2. Topeste untul intr-o tigaie si adauga treptat biscuitii, amestecand continuu. Pune compozitia in tava speciala si lasa la racit pentru 30 de minute.
3. Pentru caramel, topeste untul si zaharul la temperatura joasa pana cand amestecul are o culoare aurie. Adauga laptele condensat, amestecand continuu pana cand ajunge in punctul de fierbere. Lasa-l pe foc timp de doua minute si apoi lasa la racit.
4. Taie bananele in felii si aranjeaza peste blatul din biscuit, iar apoi intinde caramelul. Lasa la racit pentru o ora jumatate sau pana cand s-a intarit.
5. Atunci cand este gata de servire, scoate prajitura Banoffee din forma si orneaza cu frisca si pudra de cacao.
Foto: Shutterstock