Aceasta prajitura este delicioasa, usor de facut si nu necesita coacere, asadar este perfecta pentru anotimpul cald!
Blatul de biscuiti care nu necesita coacere face din aceasta placinta desertul perfect pentru zilele calduroase. Cea mai dificila parte? Sa astepti sa se intareasca in frigider.
Blat:
Crema de capsuni:
Citeste si:
1. Folosing un robot de bucatarie, faramiteaza biscuitii. Adauga zaharul, scortisoara si untul si amesteca pana cand se formeaza un aluat.
2. Intinde acest aluat in tava speciala si pune-o la frigider.
3. Intr-un vas mare pune apa fiarta si gelatina. Amesteca pana cand aceasta se dizolva, iar apoi pune jumatate din cana de apa rece si jumatate din cuburile de gheata si amesteca din nou pana cand gelatina se ingroasa putin. (Lasa gelatina cateva minute inainte sa adaugi apa rece pentru a se intari, alfel exista riscul ca aceasta sa nu fie potrivita).
4. Adauga frisca in gelatina si amesteca pana cand compozitia devine pufoasa. Adauga apoi capsunile si lasa la frigider 30 de minute sau pana cand amestecul s-a intarit.
5. Adauga crema de capsuni peste blat. Lasa la frigider 6 ore sau pana cand se intareste. Orneaza cu frisca si cu feliile de capsuni.
Citeste si:
Foto: Shutterstock