Accesorizata cu fructele sezonului, aceasta reteta de pavlova e un desert excelent pentru anotimpul calduros!
Pentru bezea:
Pentru pavlova:
Preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Pune albusurile de out intr-un vas curat si foloseste mixerul la o viteza medie pana capata o structura ferma.
In timp ce mixerul inca merge, pune gradual zaharul si varful de sare. Mareste viteza mixerului si mai bate pentru inca 7-8 minute sau mai mult (pana cand bezeaua e alba, luminoasa si neteda). Daca simti ca nu e asa, mai foloseste putin mixerul insa cu grija astfel incat bezeaua sa nu se destrame.
Pune in doua tavi de gatit hartie de copt. Imparte mixul de bezea in fiecare dintre ele intr-un cerc cu diametrul de aproximativ 20 de cm. Pune ambele tavi in cuptor si lasa-le la copt timp de o ora sau pana cand bezelele au o culoare usor aurie si sunt pufoase la mijloc.
Injumatateste capsunile mai mari si lasa-le pe cele mai mici intregi. Pune-le la un loc cu zmeura. Bate frisca lichida cu zaharul pana cand formeaza varfurile moi, dupa care toarna si iaurtul si semintele de vanilie. Pune cu lingura jumatate din mixul de crema deasupra jumatatii de bezea si netezeste-o la suprafata. Presara jumatate dintre fructe in mixul de crema.
Plaseaza cealalta bezea peste si apasa usor astfel incat sa fie lipite. Intinde mixul de crema ramas peste stratul de deasupra si presara fructele ramase. Imprastie cateva frunze de menta si savureaza desertul!
Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock