1 portie generoasa
Timp de preparare: 5 min Timp de gatit: 10 min Timp total: 15 minute
• 100 gr paste la alegere
• Jumatate de avocado, curatat
• 1 catel de usturoi, pisat
• o mana mica de coriandru, taiat mare
• zeama de la un sfert de lamaie (jumatate de lingura)
• 1 lingura de ulei de masline
• sare si piper proaspat macinat, dupa gust
• 1 ou prajit, rosii cherry sau seminte de pin – optional
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cat acestea sunt pe foc, mixeaza cu ajutorul unui blender jumatatea de avocado impreuna cu celelalte ingrediente ale sosului: usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamaie, coriandrul. Cand pastele au ajuns in punctul de fierbere, scurge-le bine dar pastreaza 2 linguri din apa in care au fiert. Aceasta poate fi folosita pentru a fluidiza sosul, daca simti ca este nevoie. Amesteca pastele cu sosul si serveste-le asezonate cu sare, piper si putin coriandru. Dupa gust, poti adauga si un ou parajit, care se complementeaza minunat cu sosul de avocado!
Pofta buna!
Text: Lavine Jianu
Foto: Instagram