Panna cotta cu fructe de padure, un desert popular in Italia, este usor de pregatit si poate fi preparat in avans pentru a fi savurat ulterior.
Pentru 8 portii
Intr-o cratita foarte mica in care se pune apa se adauga gelatina si se lasa cam un minut. Se incalzeste mixul cu gelatina la foc mic pana ce gelatina se dizolva. Se ia cratita de pe foc.
Intr-o cratita mai mare se pune smantana, laptele condensat si zaharul si se pune la fiert, la foc moderat, amestecand constant. Se ia cratita de pe foc si se adauga mixul de gelatina si vanilia.
Se pune crema rezultata in 8 cupe similare din ceramica si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Trebuie acoperite si se racesc pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.
Dupa ce s-au racit se cufunda, pe rand, fiecare cupa ceramica intr-un vas cu apa fierbinte pentru 3 secunde. Folosind un cutit fin, se dezlipeste crema de marginea cupelor si ulterior se rastoarna in mijlocul unei farfurii mici.
Se orneaza cu fructe de padure, fie decongelate fie din dulceata.
Foto: Shutterstock