Urmeaza sezonul petrecerilor, ceea ce inseamna ca trebuie sa incerci noi retete pentru invitatii tai, de exemplu acest mousse de mango si portocale.
Aceasta reteta de mousse de mango si portocale este foarte usor de preparat, nu necesita multe ingrediente si nici nu trebuie sa o lasi la cuptor. Pare a fi desertul perfect pentru o petrecere, nu?
Numar de portii: 6
1. Prepara gelatina intr-un vas cu apa, respectand instructiunile de pe ambalaj.
2. Amesteca cu ajutorul unui robot de bucatarie sau al unui blender zaharul cu mango.
3. Pune doua linguri de apa fierbinte intr-un vas, scurge apa in exces de la gelatina si adaug-o in vas. Amesteca pana la dizolvare, iar apoi pune si sucul de portocale. Dupa aceea pune si piureul de mango.
4. Bate albusul pana cand se formeaza varfuri tari si, intr-un vas separat prepara frisca.
5. Adauga treptat frisca in amestecul cu mango, iar apoi pune si albusul.
6. Toarna mousse-ul in bolurile pentru servire si apoi lasa-le la frigider. Inainte de servire decoreaza cu felii si coaja de portocale.
Foto: Shutterstock