Cheesecake-ul este desertul preferat al multor persoane si tocmai de aceea este o varianta la care te poti gandi atunci cand vrei sa ii surprinzi pe cei dragi.
Numar de portii: 8-10
Blat
Mousse:
1. Intr-un vas amesteca biscuitii faramitati cu zaharul. Toarna si untul si amesteca pana cand se omogenizeaza. Imparte compozitia in 8-10 pahare pentru desert si apasa usor.
2. Pune sucul de lamaie si apa intr-un vas mic. Presara gelatina deasupra si lasa amestecul 5 minute. Intre timp prepara frisca si amesteca pana cand aceasta se intareste.
3. Adauga 1/3 din zaharul pudra si putin colorant alimentar si amesteca din nou.
4. Intr-un vas separat amesteca frisca cu branza pana cand devine moale si pufoasa. Amesteca si crema de lamaie si restul de 2/3 din zaharul pudra.
5. Incalzeste la cuptorul cu microunde restul de gelatina timp de 30 de secunde, amesteca timp de 1 minute pentru a se dizolva, iar apoi lasa-l sa se raceasca 3 minute (nu mai mult, deoarece s-ar putea intari).
6. Cu ajutorul unui mixer manual amesteca crema de branza si adauga treptat si gelatina. Continua sa amesteci pana cand compozitia devine omogena.
7. Adauga usor 1/3 din frisca in crema de branza, iar apoi pune crema in straturi peste blatul din biscuiti.
8. Acopera si lasa la frigider pentru 2 ore pentru a se intari. Orneaza cu ajutorul fructelor.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: 123rf.com