Mini torturi cu vanilie si zmeura

Vanilia si zmeura, doua ingrediente care plac de obicei oricui. Vei avea in curand musafiri? Surprinde-i cu aceste mini torturi delicioase!

Mini torturi cu vanilie si zmeura

Ingrediente:

Pentru blatul de tort:

  • 1 ½ cana faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 85 g unt (la temperatura camerei)
  • ¾ cana zahar granulat
  • 1 ou mare (la temperatura camerei)
  • ½ cana lapte
  • 1 lingurita vanilie


Pentru crema de unt:

  • 1 cana unt
  • 2 cani zahar pentru glazura
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 picatura de colorant roz

Gem:

  • 4-5 lingurite gem de zmeura

Preparare:

Blatul de tort:

1. Preincalzeste cuptorul la 180C si tapeteaza cu unt formele de copt.
2. Intr-un vas mic amesteca faina, pudra de copt si sarea; pune deoparte.
3. Amesteca la viteza medie-mare untul si zaharul pana cand ajung la o culoare deschisa si la o consistenda pufoasa (aproximativ 3 minute). Adauga ouale si amesteca pana cand se omogenizeaza. Pune apoi si vanilia.
4. Adauga amestecului faina si laptele, alternand (incepe si incheie cu faina, ar trebui sa fie 3 adaugari de faina si 2 de lapte).
5. Imparte aluatul in mod egal in forme si coace la cuptor pana cand scobitoarea introdusa in centru iese curate (aproximativ 25-30 de minute).
6. Lasa la racit in forme pentru 10 minute.

Crema de unt:

1. Amesteca cu mixerul untul la viteza medie-mare pana cand devine deschis la culoare si are o consistenta pufoasa. Redu viteza si adauga treptat zaharul. Amesteca pana totul se omogenizeaza, iar apoi pune si vanilia si colorantul. Amesteca din nou.

Decorare:

1. Folosind un cutit zimtat sau un nivelator pentru tort, taie fiecare tort pe jumatate (orizontal).
2. Ar trebui sa ai 2-3 straturi de blat pentru fiecare tort.
3. Pune primul strat al blatului si adauga peste 1/3 crema de unt. Intinde-o bine, iar apoi adauga peste si o lingurita de gem si la fel, intinde pe toata suprafata. Pune inca un strat de blat si repeta procesul, terminand cu glazura de crema de unt deasupra.
3. Pune zmeura proaspata sau decongelata pentru decor.

Text: Georgiana Livadaru
Foto: livforcake.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro