Descrisa de Jamie Oliver ca fiind o musaca greceasca dar cu paste in loc de cartofi, aceasta lasagna este delicioasa si poate fi preparata in aproximativ o ora.
Reteta lui Jamie Oliver pentru 6 portii
Iată o rețetă rapidă dacă îți plouă în gură după niște paste cu carne tocata delcicioase!
Se incalzeste cuptorul la 200°C. Vinetele intregi se oparesc intr-o cratita pusa la foc mic pentru 30 de minute, apoi se taie marginile.
Intr-o tigaie in care s-a pus ulei de masline se prajesc la foc mic, timp de 10 minute, vinetele deja oparite, usturoiul, cimbrul si ardeiul iute.
Se adauga rosiile, amestecand cu o lingura de lemn si maruntindu-le in tigaie. Se pune otetul balsamic si majoritatea frunzelor de busuioc.
Compozitia se fierbe timp de 10 minute pana cand sosul s-a redus si a devenit consistent.
Se pune un strat de sos intr-o cratita mare, adanca. Se presara branza Cheddar si parmezan apoi se adauga cateva foi de lasagna. Se repeta acesti pasi pana cand cratita s-a umplut. La final, se adauga un pic de parmezan, cateva frunze de busuioc si un pic de ulei de masline.
Se pune la cuptor pentru 25-30 de minute.
Jamie Oliver te sfatuieste sa o consumi imediat dupa preparare, cand inca este fierbinte. O portie contine 385 de calorii.
Foto: Shuttestock
Daca vrei sa incerci si o alta reteta, iti recomandam lasagna cu carne tocata