Daca obisnuiesti sa iti cumperi mereu fursecuri cu ciocolata alba si merisoare, ce-ar fi sa le faci si singura? Reteta nu este deloc dificila!
1/2 cana unt, moale
2/3 cana zahar
1 ou mare
1 1/2 lingurite extract de vanilie
1 1/3 cana faina
1 1/2 lingurita amidon
3/4 praf de copt
1/4 lingurita sare
2/3 cana ciocolata alba (bucatele)
2/3 merisoare confiate
1. Intr-un vas mic amesteca faina, amidonul, praful de copt si sarea.
2. Intr-un alt vas bate untul pana cand vei obtine o consistenta cremoasa. Adauga zahar si continua sa amesteci, punand apoi oul si vanilia.
3. Cu mixerul la viteza mica adauga treptat faina, obtinand un aluat dens. Pune si bucatile de ciocolata alba si merisoarele. Amesteca cateva secunde si apoi pune intreaga compozitie la frigider pentru doua ore.
4. Preincalzeste cuptorul la 180C si pregateste doua tavi de copt.
5. Dupa cele doua ore la frigider, scoate aluatul si lasa-l 5-10 minute la temperatura camerei si apoi, cu ajutorul unei linguri, formeaza bile de aluat.
6. Lasa-le la cuptor 8-10 minute si apoi inca 5-10 minute in tava pentru racire.
Foto: Shutterstock