Dovlecei copti cu mozzarella si sos Tabasco

Rondele fine de dovlecei, mozzarella din plin si oua coapte - o gustare simpla, dar delicioasa!

Dovlecei copti cu mozzarella si sos Tabasco

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 2 dovlecei mici, taiati rondele
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare de mare
  • 2 lingurite de sos Tabasco verde
  • 4 oua
  • 1/3 de cana de mozzarella taiata cubulete
  • Piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pune la foc mediu o tigaie in care sa adaugi o lingura de ulei, jumatate din portia de dovlecei (acestia nu se vor cali, daca sunt gatiti in cantitati mari, asadar este mai bine sa imparti portia). Adauga putina sare. Tine pe foc pentru aproximativ 3 minute, pana cand acestia capata I culoare aurie. Repeta acesti pasi si pentru a doua portie de dovlecei.

Imparte dovleceii in cele doua 2 tavi pentru copt si ai grija sa acoperi marginile. Stropeste cu sos Tabasco, cate o lingura pentru fiecare tava si adauga cate 2 oua in fiecare tava. Presari sare.

Pune tavile la copt pentru 9 minute si dupa ce le scoti de la cuptor, adauga cubuletele de mozzarella. Mai pune la copt, pentru 3-6 minute.
La final, adauga piper negru si serveste imediat!

Foto: http://www.brooklynsupper.net/

Daca iti place sa gatesti dovlecei, iti recomandam si aceste retete de dovlecei la cuptor cu cartofi si rosii sau zacusca de dovlecei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro