ELLE celebrează în luna noiembrie stilul iconic al INNEI, al lui Nicole Cherry și al Ștefaniei, stă de vorbă cu personalitățile relevante ale momentului și te ghidează în alegerile de fashion & beauty, recomandându-ți cele mai cool produse și brand-uri.
Vara este anotimpul acestor deserturi de tip crumble – asta pentru ca gasesti aproape toate soiurile de fructe, coapte si aromate. Astazi iti propunem un desert cu mango si capsuni.
Amestecand incet pentru a evita petele de pe fructe, pune mango-ul, capsunile, zaharul, sucul de lamaie, scortisoara, nucsoara, ghimbirul, amidonul si praful de sare intr-un recipient mare, apoi transfera amestecul intr-o tava de chec sau de prajituri (un pic mai adanca decat tava de placinta).
Pentru a prepara topping-ul crumble, amesteca faina, fulgii de ovaz, zaharul brun, scortisoara si sarea intr-un bol de marime medie. Adauga si untul, framantand putin cu mainile sau cu o furculita. Ideea principala este ca trebuie sa se formeze cocoloase (cam de marime mazarei).
Presara faramitele de topping peste amestecul din tava si pune prajitura in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius. Desertul se scoate din cuptor atunci cand topping-ul este rumenit iar amestecul de fructe clocoteste, dupa aproximativ 50-60 de minte. Lasa-l sa se raceasca si il poti servi. Poti adauga si inghetata sau iaurt, dupa preferinta.