Am decis sa te ispitim cu o portie de clatite cu mere, un desert pe care il poti prepara rapid chiar in seara asta!
Placinta de mere contine un amestec de scortisoara, nucsoara, ienibahar si cuisoare sau ghimbir. Dacă nu ai la indemana toate astea, le poti inlocui sau pune strict ce ai din cele recomandate.
1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune untul intr-o tigaie termorezistenta si lasa-l acolo 3-5 minute (pana cand se topeste). Intre timp, prepara aluatul: bate intr-un bol mediu ouale, faina, laptele, condimentele pentru placinta de mare si sarea pana cand compozitia este neteda. Toarna imediat aluatul in tigaia fierbinte. Lasa-l la copt pentru 20-25 de minute sau pana cand devine pufoasa si de culoare aurie-maronie.
2. Intre timp, pune niste spray de gatit peste o cratita medie neincalzita. Pune-l apoi la foc mediu si adauga feliile de mar, zaharul brun si apa. Lasa totul la copt 4-6 minute sau pana cand merele sunt auriu-maronii si fragede intorcandu-le din cand in cand de pe o parte pe alta.
3. Pune mixul de mere in clatita; orneaza cu sos de caramel. Taie-l in portii (aproximativ sase).
Sosul de caramel:
Pune laolalta intr-o cratita mica zaharul brun si faina de porumb, Adauga apa. Pune totul peste o alta cratita cu apa ce fierbe amestecand constant. Lasa-l sa fiarba pentru trei minute dupa care indeparteaza totul de la caldura. Adauga untul si vanilia. Serveste-l cald.
Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock
Vezi și cele mai gustoare rețete de clatite americane