O portie de clatite nu este niciodata un lucru ce poate fi refuzat. Acestea devin si mai tentante atunci cand au in compozitie frucutul vedeta, dovleacul, si cand nu au pic de gluten!
1. Amesteca intr-un bol faina si scortisoara.
2. Intr-un alt bol amesteca dovleacul, laptele de migdale, oul, uleiul de cocos si zaharul pana se omogenizeaza.
3. Adauga ingredientele din cel de-al doilea bol peste primul bol si amesteca bine cu ajutorul unei linguri de lemn.
4. Pune cateva picaturi de ulei de cocos intr-o tigaie si las-o pe foc 2-3 minute. Toarna aluatul in tigaie cu ajutorul unui polonic. Pentru a fi sigura ca este gata, lasa amestecul pe foc pana cand incepe sa faca bule de aer. Intoarce clatita si las-o in continuare pe foc pana cand capata o culoare aurie.
5. Serveste aceste clatite cu dovleac impreuna cu sirop de artar.
Text: Ana Toma
Foto: loveandlemons.com