Un desert delicios, usor de preparat si poti folosi chiar si fructe congelate!
Portii: 8-10
Timp de preparare: 25 minute
Total timp: minim 6 ore 25 minute
Blat:
Crema:
Sosul de zmeura:
Necesar:
Tava de 20 de cm adancime cu fund detasabil si foaie de copt
Amesteca bine biscuitii faramitati cu untul topit si plaseaza mixul in tava, pe foaia de copt. Preseaza compozitia bine si pune-o la frigider, cat prepari crema.
Intr-un bol amesteca crema de branza, zaharul si zeama de lamaie, pana obtii o compozitie omogena. Pune foile de gelatina intr-un bol cu apa rece pana se inmoaie. Jumatate din cantitatea de smantana pune-o pe foc pana la punctul de fierbere, apoi stinge focul. Stoarce apa in exces din foile de gelatina si pune-le in smantana fierbinte, amestecand pana la dizolvare. Adauga compozitia treptat peste mixul de crema de branza. Bate albusul spuma si incorporeaza-l si pe acesta in mix. Toarna compozitia in tava peste blatul de biscuiti si lasa prajitura la frigider pentru sase ore sau, si mai bine, peste noapte.
Zdrobeste cu o furculita zmeura si adauga zeama de lamaie si zaharul peste. Pune totul pe fox pana cand zaharul se dizolva. Trece siropul printr-o strecuratoare pentru a inlatura semintele si lasa-l sa se raceasca. La servire adauga-l peste prajitura si adauga cateva fructe de zmeura peste, pentru decor. Prajitura poate rezista pana la trei zile la frigider.
Text: Lavine Jianu
Foto: www.womanandhome.com