Un desert delicios, pentru iubitorii de ciocolata!
1. Preincalzeste cuptorul la 165 de grade Celsius.
2. De-a lungul unei tavi 9×13 cm foloseste foaie de copt si spray de gatit.
3. Asaza opt biscuiti Oreo.
4. Zdrobeste biscuitii ramasi fie intr-un procesor de alimente, fie pune-i intr-o punga si zdrobeste-i pur si simplu cu un facalet.
5. De indata ce biscuitii sunt zdrobiti, transfera-i intr-un bol mediu si adauga sarea si untul topit. Amesteca bine pana se omogenizeaza.
6. Pune compozitia de Oreo in tava pregatita.
7. Taie cei opt biscuiti Oreo ramasi in bucati mai mari si pune-le deoparte.
8. Pune intr-o cratita laptele condensat indulcit, chips-urile de ciocolata semidulci, de lapte si vanilia. Pune cratita peste o alta ce contine apa fierbinte si las-o acolo pana toate ingredientele se topesc in totalitate si amesteca.
9. Totodata, le-ai putea pune in cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde sau pana cand se topesc.
10. Indeparteaza cratita de la caldura.
11. Toarna mixul de ciocolata peste crusta de Oreo si presara mini chips-urile de ciocolata si bucatile de Oreo deasupra umpluturii.
12. Preseaza usor.
13. Lasa compozitia in cuptorul preincalzit timp de 20-22 minute.
14. Timp de o ora, las-o la racit.
15. Topeste chips-urile de ciocolata alba.
16. Imprastie ciocolata alba deasupra batoanelor.
17. Lasa-le la racit in frigider timp de o ora sau doua.
18. Asigura-te ca s-au racit complet, altminteri s-ar putea sa fie usor moi… delicioase, dar greu de taiat.
19. Cand sunt gata de servit, foloseste-te de folie pentru a le scoate din tava si taie-le sub forma de patrat.
Text: Denisa Matei
Foto: cookiesandcups.com