Oricine isi doreste un par sanatos, care emana vitalitate, furand toate privirile. In timp ce a te focusa pe cum poti obtine parul mult visat te poate face mult mai atenta la ingrijirea lui, e posibil sa nu mai acorzi atat de multa atentie lucrurilor pe care nu ar trebui sa le mai faci si care il deterioreaza considerabil.
Toate ritualurile benefice pe care le parcurgi pot fi foarte usor anulate de cateva obiceiuri pe care poate nici nu le constientizezi.
Iata la ce trebuie sa renunti daca vrei ca parul tau sa arate minunat si toate tratamentele acelea fabuloase sa isi faca efectul.
Expunerea parului la caldura il poate sensibiliza. Folosirea zilnica a uscatorului de par, a ondulatorului sau a placii de indreptat iti pot face parul sa arate tern, indiferent de tratamentele pe care le folosesti. Incearca sa ii acorzi pauze, aranjandu-l astfel incat sa nu trebuiasca sa apelezi la caldura zilnic.
Daca esti hotarata totusi sa folosesti ustensile de styling pe baza de caldura, nu uita de spray-ul sau uleiul protector care vor diminua deteriorarea parului.
Atunci cand esti nerabdatoare sa iti aranjezi parul cat mai repede, nu face greseala sa nu astepti pana nu este in totalitate uscat, daca folosesti placa sau undulatorul. Efectul acestora pe parul umed il va face sa se despice si chiar sa se arda.
O coada de cal poate fi cea mai buna solutie pentru zilele de vara, insa nu exagera cu cat de sus sau cat de strans il prinzi. Daca tragi de par foarte tare, firele de par se slabesc si e posibil chiar sa iti cada mai mult decat de obicei.
Daca parul tau este subtire, poti fi tentata sa nu mai folosesti balsam, pentru ca isi mai pierde din volum si se ingrasa mai repede. Totusi, renuntarea la balsam il poate usca destul de mult. Foloseste o varianta mai usoara, precum un balsam de tip leave-in.
Perierea parului direct de la radacina nu este indicata – se va incurca si mai tare si il poti chiar rupe. Incepe descurcarea lui treptat, dinspre varfuri.
Risti ca parul tau sa nu arate asa cum ti-ai dorit, daca il supui la multe transformari intr-un interval scurt de timp. Daca tocmai l-ai decolorat, nu il agresa si mai mult prin folosirea excesiva a ondulatorului. Mai mult, incearca sa il colorezi doar atunci cand este nevoie, schimbarile prea dese ii vor afecta structura, dandu-i un aspect lipsit de vitalitate, pe care cu siguranta nu ti-l doresti.
Text: Dora Chelariu
Foto: Imaxtree